Suntem un grup de pasionati ai naturii si indeosebi ai pasarilor de prada care intelegind situatia existenta referitoare la mentalitatea gresita a oamenilor cu privire la ele, si presiunea tot mai mare la care populatiile de rapitoare sunt supuse, am gasit in promovarea soimaritului si a cunoasterii pasarilor de prada un mod de a atrage atentia lumii asupra frumusetii lor, a rolului important de selectioneri pe care acestea il joaca in cadrul naturii, si asupra faptului ca pasarea de prada, odata devenita aliat si prieten, ne poate deschide usa spre reintegrarea noastra, a oamenilor, in natura din care facem parte.

        Dorim sa punem bazele soimaritului la noi in tara, ca o continuare a unei multiseculare traditii ale acestei activitati cinegetice si arte in acelasi timp, care a existat si a fost pusa la loc de cinste de catre stramosii nostri, si care in ziua de azi, cu ritmul ei alert, cu indepartarea omului de natura, cu exagerata tehnologizare, a ramas ca o oaza de autentice trairi care reuseste sa faca legatura peste timpuri intre generatia actuala care suntem si stramosii din vremuri demult apuse.
Soimaritul a luat un nou avint in lume in zilele noastre, regasindu-se sub diferite forme in foarte multe tari ale continentului european dar si in restul lumii.

Este o arta frumoasa necesitind multa rabdare, pasiune si cunostinte despre natura, si firesc ar fi ca si cei ce traiesc pentru ea sau se simt atrasi sa o incerce, sa li se poata oferi aceasta posibilitate si in Romania.
         Dorim sa intindem o mana, prin intermediul acestei asociatii, tuturor acelora care doresc in primul rind sa puna umarul la salvarea a ceea ce mai avem frumos in aceasta tara, si sa ne ajute in aceasta stradanie a noastra, si in lupta inegala pe care o ducem, intelegind adevaratul nostru scop.
         Nobila arta de vinatoare – soimaritul, a carei veche traditie se pierde in negura mileniilor, a aparut inca din zorii civilizatiei, s-a transmis pana in timpurile moderne ale prezentului nostru, a fost si este elogiata de catre toti cei care au practicat-o, soimaritul facand astfel legatura intre trecut si prezent, unind vechi si nou prin transmiterea aceleiasi emotii.
       Pasarea de prada ne reintegreaza in natura, ne ajuta a ne reconecta cu lumea naturii din care de fapt facem si noi parte dar de care ne-am instrainat, si ne-am indepartat. Iar aceasta reintegrare, reconectare, fiinta umana o simte ca e un sentiment extraordinar de bucurie, e ca o amintire ce revine cu putere si dupa care sufletul a tinjit mereu fara a-si da seama.